Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyka czeskiej i słowackiej kuchni - idealna na zimowe obiady
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 574
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 574
Składniki
w dużym garnku rozgrzewamy olej i masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy na wolnym ogniu przez 10 min, chodzi nam o to, aby się zeszkliła, a nie przysmażyła
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli wraz z bulionem i gotujemy wszystko ok. 15 min
czosnek obieramy, dorzucamy do ziemniaków i gotujemy jeszcze 10 min
teraz czas na mascarpone - dodajemy i mieszamy, aż się rozpuści
garnek ściągamy z ognia i całą jego zawartość dokładnie blendujemy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym, możemy jeszcze polać delikatnie czosnkową oliwą, smacznego ;-)