Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9160
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 485
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9160
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 485
Składniki
usuwamy pestki z czereśni
pozbawione pestek owoce zalewamy litrem wody
gotujemy do miękkości - kilka minut
następnie czereśnie przecieramy przez sitko
przecier gotujemy
dodajemy cukier
następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z kilkoma łyżkami wody
gotujemy parę chwil
w wazie ucieramy żółtka ze śmietaną na puszystą masę i wlewamy zupę