Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka z delikatnym aromatem cytryny. Jak dla mnie bomba!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Z cytryny wyciskamy sok. Rosół przecedzamy i zagotowujemy. Warzywa wyjęte z rosołu kroimy w kosteczkę (jeśli wolicie bez warzyw to ten punkt omijamy ;) ) Do gotującego się wywaru dodajemy ryż i gotujemy do miękkości 15-20 minut. Dodajemy warzywa. Żółtka ucieramy z sokiem z cytryny, aż się spienią. Do żółtek dodajemy kilka łyżek gorącego rosołu i mieszamy. Zupkę zestawiamy z ognia i chwilkę czekamy. Powolutku wlewamy żółtka z cytryną ciągle mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!