Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszna sycącą i rozgrzewającą zupę przypominającą w smaku popularne danie leczo.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 485
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9722
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 485
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9722
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Składniki
W dużym garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojona w kostkę paprykę, liście laurowe, ziele angielskie i całość razem podsmażyć. Kiedy papryka lekko zmięknie do garnka dodać pokrojoną w kostkę lub plastry kiełbasę i podsmażyć ją wraz z warzywami.
Do podsmażonej kiełbasy i warzyw dodać koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ziemniaki i całość zalać bulionem. Doprawić solą i zagotować. Zupę gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania zupę doprawić majerankiem i pieprzem. Gotować następne 10 minut. Na sam koniec zupę posypać posiekaną pietruszką. Do rozlanej na talerze zupy można dodać łyżkę śmietany. SMACZNEGO!