Zupa curry z klopsikami mięsnymi

Zupa curry z klopsikami mięsnymi
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: moniia
Szybka zupa sycąca i pożywna.

Składniki

  • 500g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • mały kalafior
  • pół szkalnki makaronu razowego
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól,pieprz ziołowy,przyprawa curry
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

Przygotowanie

  1. Robimy wywar warzywny- około 2 l(marchewkę kroimy w krążki kalafior rozdzielamy na różyczki)odrobinę solimy gotujemy 10 min.Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem dodajemy odrobinę soli pieprzu i przyprawy do mięsa wieprzowego oraz bułkę tartą żeby miało zwartą konsystencje.Z mięsa robimy małe klopsiki i wrzucamy do gotującego się wywaru,dodajemy makaron.Gotujemy wszystko jeszcze około 10 min. aż składniki będą miękkie.Zupę przyprawiamy do smaku można dodać wegetę,dodajemy także szczyptę pieprzu ziołowego oraz pół łyżeczki curry.Smacznego:)

Składniki
  • 500g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • mały kalafior
  • pół szkalnki makaronu razowego
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól,pieprz ziołowy,przyprawa curry
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
Składniki