Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna świąteczna zupa.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Jeśli mamy gotowy wywar mięsny przygotowanie zupy chrzanowej trwa moment. Trzeba rozmieszać śmietanę z chrzanem i dodać do ledwo co wyłączonego wywaru, jeszcze można doprawić majerankiem, solą. W tym roku wybrałam kluseczki zamiast ziemniaków, można je przygotować wcześniej i gotują się trzy minuty od wypłynięcia. Przy małej ilości ziemniaków nie używa się jaja, bo będą gumowate. Wystarczy wyrobić ziemniaki z mąką ziemniaczaną i uformować kluseczki. Oczywiście ziemniaki muszą być posolone jak i woda do ich gotowania.
Smacznego :)