Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa chrzanowa na żeberkach ze szczypiorkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka, zalej litrem wody. Dodaj żeberka, liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 1,5 godziny. Wyjmij żeberka, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. Dodaj obrany i starty na tarce chrzan lub chrzan ze słoiczka (wybieraj chrzan bez octu i innych dodatków). Gotuj 15 minut.
Do zupy dodaj śmietanę, zagotuj. Zupę udekoruj pokrojoną w paski szynką i posiekanym szczypiorkiem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień