Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnego żurku.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę oraz czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Następnie dodajemy chrzan oraz śmietanę oraz majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.