Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chlebowa do fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Najlepsza zupa wychodzi z chleba razowego. Polecam:)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 334
Polecam.
Odsłon: 783
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36363
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 448
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 334
Polecam.
Odsłon: 783
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36363
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 448
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu podsmażamy do czasu aż tłuszcz się wytopi. Skwarki zdejmujemy z patelni a na tłuszcz wrzucamy pokrojony chleb. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy kolejne 2-3 min. często mieszając, żeby czosnek się nie przypalił. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy chleb z czosnkiem z patelni. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Następnie zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku. Porcje zupy podajemy z chrupiącymi skwarkami na wierzchu.