Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowo-paprykowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Bulion wlej do garnka, doprowadź do wrzenia. Cebule obierz, pokrój w piórka. Strąki papryki opłucz i osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na mniejsze kawałki lub w kostkę.
Łodygi selera naciowego opłucz i osusz, pozbaw ewentualnych włókien, pokrój na kawałki. Połówkę młodej kapusty pozbaw wierzchnich liści. Poszatkuj kapustę w cienkie paseczki.
Na gotujący się bulion wrzuć pokrojoną cebulę, kawałki zielonej papryki, posiekane łodygi selera naciowego oraz kapustę. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Pomidory lekko rozdrobnij. Dodaj do zupy wraz z zalewą z puszki. Gotuj dalej pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozlej do talerzy lub miseczek. Przed podaniem udekoruj listkami świeżych ziół.
Czas ok. 40 min; porcja – 180 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety