Zupa cebulowa z kaszą jaglaną

Przepis dnia 2013-12-04
Zupa cebulowa z kaszą jaglaną
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 1 kg cebuli
  • 2 l bulionu warzywnego
  • serek topiony śmietankowy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • sól ,pieprz
  • oliwa do smażenia
  • 1 szklanka kaszy jaglanej

Przygotowanie

  1. Cebule obrać ,pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Zalać dwoma litrami bulionu warzywnego. Zagotować. Następnie dodać rozgnieciony czosnek , lubczyk ,doprawić solą i pieprzem. Benderem zmiksować zupę. Dodać kaszę jaglaną ,gotować do miękkości kaszy. Dołożyć serek topiony ,gotować do rozpuszczenia. Zupę można podawać z grzankami.

Komentarze do przepisu (8)

Ewaaa 29 listopada 2013
:)))), kasza jaglana rządzi ! :)) pychota !
Konto usunięte 29 listopada 2013
Dla mnie pycha !
sereberko80 29 listopada 2013
widze, że coraz więcej osób zaraziło się jaglanomanią :-). zupka brzmi smacznie :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg cebuli
  • 2 l bulionu warzywnego
  • serek topiony śmietankowy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • sól ,pieprz
  • oliwa do smażenia
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
Składniki