Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa z grzankami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12853
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12853
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Składniki
Szalotki obierz, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim szalotki (często mieszaj, aby się nie przypaliły).
Oprósz je solą, pieprzem oraz tymiankiem. Zalej bulionem i winem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 15 minut.
W tym czasie żółty ser grubo zetrzyj. Kromki bułki ułóż na blasze posmarowanej tłuszczem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i zrumień pieczywo.
Wysuń blachę. Na kromkach bagietki rozłóż starty ser. Posyp orzechami. Ponownie wsuń do piekarnika i zapiekaj jeszcze przez minutę. Zupę cebulową jeszcze raz przypraw do smaku.
Rozlej do miseczek lub kokilek. Włóż po grzance serowej. Resztę grzanek podawaj osobno.Źródło: Naj