Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa cebulowa z grzanką"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 186
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 186
Składniki
Cebule i czosnek obierz. Cebule potnij w półplasterki, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Zalej je bulionem. Doprowadź do wrzenia.
Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Kiedy zupa zagotuje się, dolej do niej wino. Zmniejsz płomień i przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem. Gotuj 20 minut.
Bagietkę potnij. Zupę rozlej do kokilek. Włóż po 2 kromki bułki. Posyp serem. Zapiekaj 10 minut w 200 st.Źródło: Tina