Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowa z grzanką"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 152
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 152
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Cebule obierz, umyj. Wykrój z nich „piętki”, pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło, wrzuć cebule, duś do miękkości, cały czas mieszając i pilnując, by się nie przypaliły. Wlej bulion, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz.
Duś na małym ogniu 20 minut. 10 minut przed końcem gotowania wlej wino. Gotuj kilka minut na dużym gazie, by alkohol wyparował. Zmniejsz gaz, gotuj 10 minut.
Pokrój bułkę, na patelni podgrzej grzanki z serem. Podawaj zupę z grzankami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień