Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowa z grzanką"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
Składniki
Szalotki obierz, pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulki. Oprósz je solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej bulionem oraz winem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj 15 minut. W tym czasie orzechy posiekaj. Ser zetrzyj. Kromki bułki ułóż na blasze posmarowanej tłuszczem.
Wstaw na 5 minut do mocno rozgrzanego piekarnika ustawionego na funkcję grillowanie. Wysuń blachę. Kromki bagietki posyp serem i orzechami. Zapiekaj jeszcze przez minutę.
Zupę cebulową jeszcze raz przypraw do smaku. Rozlej do kokilek. Włóż po grzance serowej. Resztę grzanek podawaj osobno.Źródło: Naj