Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozgrzewająca, delikatnie słodka zupa cebulowa której smak dopełnia chrupiąca francuska grzanka. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 2657
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 291
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 38
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 2657
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 291
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 38
Składniki
Zupa: • Cebulkę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię, zalewamy wodą, dodajemy cukier oraz masło • Całość dusimy pod przykryciem 15-20 minut, po tym czasie dodajemy śmietanę i mąkę, dokładnie mieszamy i przelewamy do bulionu • Gotujemy 20 minut, blendujemy i doprawiamy do smaku Tosty: • Bagietka kroimy w poprzek na mniejsze kawałki • Grzanki namaczamy w jajku z mlekiem i smażymy do uzyskania złotego koloru (kilka minut) • Usmażone grzanki kładziemy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu • Grzanki posypujemy tartą mozzarellą i zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia sera