Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo karmelizowana cebula, białe wino i tylko podstawowe przyprawy. Tylko parę składników, które tworzą niezwykle aromatyczną i esencjonalną zupę cebulową.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5635
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5635
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Składniki
Obierz cebulę a następnie pokrój ja w piórka.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę oraz sól. Smaż na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Do cebuli dorzuć liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy cebula nabierze mocno brązowego koloru (tj. po około 50 minutach), dodaj tymianek i posiekany czosnek. Następnie wlej białe wino. Po paru minutach, gdy alkohol odparuje, przełóż cebulę do garnka.
Do garnka dodaj bulion wołowy oraz pieprz. Zagotuj zupę i na końcu dodaj masło.
Podsmaż pokrojoną bagietkę, następnie ułóż na zupie. Na tarce zetrzyj ser (naprawdę warto przygotować to z oryginalnego sera Gruyère, ale sprawdzi się również każdy inny twardy ser) i posyp nim bagietki. Wierzch oprósz odrobiną tymianku. Umieść zupę na 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C z funkcją grilla.