Zupa cebulowa

Przepis dnia 2010-08-19
Zupa cebulowa
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mari
przepis znaleziony na blogu Gotuję bo lubię

Składniki

  • cebula, 5 szt.
  • bulion warzywny, 6 szkl.
  • mąka, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
  • żółty ser (starty), kilka łyżek
  • masło, 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno pokroic w kostkę, dusic na maśle aż się rozpadnie (ja troszkę podlewałam wodą w trakcie duszenia). Następnie zasypac mąką i podsmażyc minutę. Zalac bulionem, gotowac 15 minut. Doprawic do smaku. Już na talerzu posypac po wierzchu serem (u mnie zatonął :) Zupę zaserwowałam z grzankami.

Komentarze do przepisu (16)

Jagoda50 12 sierpnia 2010
I na taki przepis czekałam,.
mari 12 sierpnia 2010
Bardzo mi miło. Ja także długo szukałam przepisu na zupę cebulową, który by sprostał mojemu podniebieniu.... Czytaj całość »
Bardzo mi miło. Ja także długo szukałam przepisu na zupę cebulową, który by sprostał mojemu podniebieniu. Lubię szybko, prosto i smacznie. Pozdrawiam!
Sugarspice 12 sierpnia 2010
Uwielbiam zupe cebulowa, polecam cebulke zkarmelizowac najpierw (podsmazac na malym ogniu przez ok 30 min, az... Czytaj całość »
Uwielbiam zupe cebulowa, polecam cebulke zkarmelizowac najpierw (podsmazac na malym ogniu przez ok 30 min, az zbrazowieje czyli naturalny cukier w niej zawarty przemieni sie w karmel) rowniez dodaje odrobine czosnku i listek laurowy. Tak czy siak wszystkie zupy cebulowe sa pyszne i super latwe w przygotowaniu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • cebula, 5 szt.
  • bulion warzywny, 6 szkl.
  • mąka, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
  • żółty ser (starty), kilka łyżek
  • masło, 2 łyżki
Składniki