Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Poniżej jedna z prostszych wersji.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek, mieszamy i chwilę smażymy, po czym przekładamy do garnka. Następnie dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Serek topiony kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu aż serki się roztopią, a warzywa zmiękną.