Zupa cebulowa

Zupa cebulowa
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Mioo
Błyskawiczna pikantna i aromatyczna zupa cebulowa.

Składniki

  • ok 1 l wody
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 3 średnie żółte cebule
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 jabłka
  • czarny pieprz, tymianek suszony, imbir suszony

Przygotowanie

  1. 1. Cebule, marchew i jabłko pokroić i wrzucić do garnka wraz z kostką rosołową, odrobiną tymianku, pieprzem oraz szczyptą imbiru.

    2. Zalać wodą do pokrycia zawartości w zależności od pożądanej gęstości zupy. Całość gotować ok 15min do miękkości.

    3. Po zdjęciu z ognia zupę zblendować.

Komentarze do przepisu (1)

kasia882 12 grudnia 2018
nigdy nie jadłam, a zawsze chciałam zrobić ;)
Składniki
  • ok 1 l wody
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 3 średnie żółte cebule
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 jabłka
  • czarny pieprz, tymianek suszony, imbir suszony
Składniki