ZUPA BURACZKOWA

ZUPA BURACZKOWA
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
Burak powinien gościć na naszych stołach jak najczęściej.Zawiera oprócz witaminy C i B1 wiele makro- i mikroelementów, jest w nim dużo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez.

Składniki

Przygotowanie

  1. do wywaru warzywnego wrzucamy marchewkę startą na grubej tarce, pietruszkę, por, seler oraz pokrojone w paseczki buraczki

  2. Gotujemy zupkę az warzywa będą miekkie

  3. pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki oraz duzo koperku.

  4. jeśli ktoś lubi to zupkę może zaprawić jogurtem naturalnym

  5. smacznego

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 22 sierpnia 2010
Bardzo lubie buraki,a jakie smaczne sa takie młode i surowe.
Składniki
Składniki