Zupa brukselkowa

Przepis dnia 2011-08-17
Zupa brukselkowa
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Bardzo smaczna i zdrowa

Składniki

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody w garnku wrzuciłam umyte żeberka. Tuż przed zagotowaniem zszumowałam i wrzuciłam 2 marchewki, pietruszkę, pół selera, cebulę, natkę pietruszki i osoliłam. Po godzinie gotowania dodałam 6 średnio-małych ziemniaków i ok. 20 młodych brukselek. Po ok. 20 minutach wyjęłam żeberka, a zupę zblendowałam. Zdjęłam mięso z żeberek i dodałam do zupy razem z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Największą zaletą zup-kremów jest to, że nie trzeba kroić żadnych warzyw! Podałam z groszkiem pytsiowym.

Komentarze do przepisu (3)

babciaaneczka 15 sierpnia 2011
Bardzo lubię zupy kremowe, można wykorzystać wszelkie jarzyny, które są w lodówce
i najważniejsze jest to,... Czytaj całość »
Bardzo lubię zupy kremowe, można wykorzystać wszelkie jarzyny, które są w lodówce
i najważniejsze jest to, że takie zupy zjedzą nawet ci, co nie przepadają za warzywami.
Kurka_domowa 16 sierpnia 2011
Kupuję wszystko, co z brukselki zrobione, więc dla mnie to przepis na 5 :)
halszunia 21 czerwca 2014
w zupie - krem można wszystko przemycić...
Składniki
Składniki