Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa brukselkowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz, pokrój w kostkę. Brukselki oczyść, pokrój na połówki lub ćwiartki. Seler obierz.
Marchewki i seler włóż do garnka, wlej półtora litra wody. Gotuj do miękkości. Wsyp ziemniaki i brukselkę. Gotuj do miękkości.
Do miski wsyp mąkę, przyprawę uniwersalną, dodaj śmietanę, oprósz pieprzem. Wlej niewielką ilość wody, dokładnie wymieszaj.
Wlej do zupy. Gotuj 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąży.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie