Zupa brokułowa z rzeżuchą

Zupa brokułowa z rzeżuchą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Pyszna,zdrowa,lekka zupa-krem z rzeżuchą:)

Składniki

  • Bulion (u mnie warzywny) 1,5 l
  • Brokuł 500 g
  • Ziemniaki 4-5 szt
  • Migdały obrane ze skórki i posiekane ok 3-4 łyżki
  • Rzeżucha ilość wg uznania
  • Ser żółty utarty na dużych oczkach ok 4-5 łyżek
  • sól.pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Do gotującego się bulionu wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
    Brokuła oczyścić i podzielić na mniejsze cząstki.
    Do gotujących się ziemniaków dodać brokuła i gotować do miękkości warzyw.
    Po ugotowaniu odstawić z gazu,dodać migdały,doprawić i zblendować na krem.
    Gotową zupkę posypać obficie rzeżuchą oraz utartym serem.Smacznego:)

Komentarze do przepisu (27)

fafiatko 29 marca 2018
Koniecznie musze sprobowac zupy wedlug Twojego przepisu z dodatkiem migdalow!
bryssska 29 marca 2018
Super wygląda, aż czuć wiosnę w powietrzu ;-)
GREGORHSPEED 29 marca 2018
Pyszne połączenie <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Bulion (u mnie warzywny) 1,5 l
  • Brokuł 500 g
  • Ziemniaki 4-5 szt
  • Migdały obrane ze skórki i posiekane ok 3-4 łyżki
  • Rzeżucha ilość wg uznania
  • Ser żółty utarty na dużych oczkach ok 4-5 łyżek
  • sól.pieprz do smaku
Składniki