Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa wzbogacona o dodatki z makaronu i pulpeciki.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie.Marchewkę, pietruszkę ,pora, selera, cebulę pokroić w kostkę.Brokuła rozebrać na małe różyczki.Warzywa umieścić w garnku dodać liść laurowy ,ziele angielskie ,zalać 1 1/2 litra wody.doprawić solą i gotować.
Mięso doprawić solą pieprzem przyprawą do mięsa wieprzowego ,dodać jajko, bułkę dokładnie wymieszać.Uformować małe pulpeciki obtoczyć w tartej bułce.Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć ich z każdej strony.
Obsmażone pulpeciki dodać do gotującej się zupy.Całość gotować 20 min.Smietanę zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy i dodać do niej.Doprawić pieprzem i oregano.
Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.Na talerz wyłożyć porcję makaronu,posypać drobno posiekaną pietruszką.
Zalać gorącą zupą.