Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska zupa z brokułem i cukinią z dodatkiem ryżu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki i opłukać pod bieżącą wodą.
Marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę lub plastry.
Warzywa przygotowane w poprzednich etapach gotować z dodatkiem ziela angielskiego i soli przez około 5 minut.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, pokroić na półplasterki o grubości około 5 mm i dodać do gotujących się warzyw. Całość gotować do miękkości.
Dodać cząber, ser topiony i nieugotowany ryż, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 3 minuty. Wyłączyć płytę grzewczą i pozostawić na niej zupę. Po około 20 minutach ryż powinien być już miękki.