Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 277
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 277
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Brokuły oczyść, wymocz, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż brokuły i ziemniaki.
Warzywa zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut bez przykrycia. Następnie warzywa zmiksuj wraz z wywarem. Dolej śmietanę, wymieszaj.
Zupę przypraw do smaku gałką, solą, pieprzem oraz cukrem. Parmezan zetrzyj na grube wióry. Orzeszki, ew. pestki słonecznika, zrumień. Zupę rozlej do miseczek. Udekoruj serem i orzeszkami.Źródło: Tina