Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa botwinkowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
W garnku zagotuj bulion. Dodaj do niego startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pietruszkę i buraki pokrojone w kostkę. Zupę gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, następnie wrzuć drobno posiekaną botwinkę. Całość gotuj do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Tak przygotowaną śmietanę rozprowadź w garnku. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem, wlej sok z cytryny. Zupę podawaj posypaną koperkiem i pokruszonym serem. Jako dodatek świetnie pasuje również ugotowane na twardo jajko lub zielony ogórek.Źródło: Na żywo