Zupa boczniakowo - pieczarkowa

Zupa boczniakowo - pieczarkowa
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszna zupa grzybowa pachnąca ziołami.

Składniki

  • Boczniaki - 250g
  • Pieczarki - 5szt
  • Marchew - 1szt
  • Makaron soba - 80g
  • Bulion - 1l
  • Przecier pomidorowy - 1 łyżeczka
  • Przyprawy:
  • pieprz, lubczyk, tymianek

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, boczniaki kroimy na paseczki, marchew kroimy w plastry.

    Do buliony dodajemy grzyby i marchew, a po 20 minutach makaron i przecier pomidorowy.

    Gotujemy jeszcze do zmięknięcia makaronu i na końcu doprawiamy pieprzem, lubczykiem i tymiankiem.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 03 grudnia 2019
Uwielbiam boczniaki,zupka pierwsza klasa:)
Maudie 03 grudnia 2019
Wyśmienita zupcia,mniam!!!!:))))
KulinarnaChwila 04 grudnia 2019
Super przepis :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Boczniaki - 250g
  • Pieczarki - 5szt
  • Marchew - 1szt
  • Makaron soba - 80g
  • Bulion - 1l
  • Przecier pomidorowy - 1 łyżeczka
  • Przyprawy:
  • pieprz, lubczyk, tymianek
Składniki