Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z czerwonej kapusty z delikatnym mięsem wołowym.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Składniki
Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na maśle. Do niej dodajemy pokrojone w kostkę mięso, poszatkowaną kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, sól (1/2 łyżeczki), pieprz i cukier. Chwilę razem dusimy, zalewamy wrzątkiem (1,5 l) i gotujemy 90 min na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, drobno pokrojone jabłko, gotujemy pół godziny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.