Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy lubicie barszcz czerwony z tartych ziemniaków taki do ziemniaków ugotowanych osobno ze skwarkami od słoniny. Ja dziś zaserwowałam barszcz taki jak mama robiła nam w dzieciństwie a przede wszystkim z buraczków tegorocznych które robiłam w słoiki na zimę
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody, dodać opłukane kości schabowe na zupę oraz mieszankę dwu warzywną oraz przyprawę uniwersalną i zagotować, po zagotowaniu zmniejszyć ogień i powoli zebrać powstałe od mięsa szumowiny gotować do miękkości mięsa na kościach. W trakcie gotowania gdy mięso jest już prawie miękkie dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz pokrojone drobniej liście lubczyk - magii. W trakcie gotowania wyjąć kości ostudzić a następnie oczyścić z mięsa i dodać oskubane mięso do gotującego się na wolnym ogniu wywaru
Gdy dodane oskubane mięso do wywaru chwilę się jeszcze pogotowało dodać cały słoik buraczków tartych, lekko zagotować a następnie doprawić według swego smaku cukrem i octem jeżeli ktoś woli kwasek cytrynowy to nie ma przeciwskazań nam po prostu z octem bardziej smakuje barszcz. Do zagotowanego wywaru z mięsem i buraczkami wlać śmietanę trzydziestoprocentową i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby zupa się nie zważyła, zagotować i zdjąć z ognia
Do mojego przepysznego doprawionego jak trzeba barszczu z wkładką mięsa podałam ziemniaki ugotowane osobno i obowiązkowo jak w moim rodzinnym domu było skwarki ze słoniny. Barszcz wyszedł tak pyszny że mąż zjadł aż dwie dokładki . Jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można ją pominąć