Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa aromatyczna"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj, boczek pokrój w paski. Brukselkę umyj, marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój.
Na rozgrzanym maśle przesmaż boczek, przełóż do wywaru, zostawiając nadmiar tłuszczu. Na tej samej patelni zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pozostałe warzywa.
Smaż ok. 5 minut i wszystko dodaj do garnka z wywarem. Dosyp sól i pieprz, dorzuć listek laurowy i gotuj jeszcze ok. 25 min.
Na koniec dopraw zupę papryką i posyp listkami natki pietruszki. W oddzielnym garnku przygotuj pęczak. Rozlej zupę na talerze. Do każdego włóż po porcji kaszy.Źródło: Telemax