Zupa Ambitna Ania

Zupa Ambitna Ania
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszna zupka rozgrzewająca, która również nam zastąpi drugie danie.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • Cebula
  • 2 marchewki
  • 3 papryki czerwone
  • 3 laseczki kiełbasy śląskiej
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Puszka pomidorów
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • ½ szklanki śmietany 18%
  • 1 łyżka Vegety
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Chili

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Zbieramy szumy i wsypujemy Vegetę
    2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    3. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli
    4. Następnie dodajemy pokrojone również w słupki papryki, solimy i chwilkę prużymy

  2. 5. Warzywa łączymy z ziemniakami
    6. Kiełbasę kroimy w pół plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z zupą
    7. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, pomidory z puszki, doprawiamy solą oraz chili i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, 2 minutki gotujemy

  3. 8. Zupa gotowa
    9. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

kucharka-amatorka 04 czerwca
Sycąca zupka.
Nevermore 05 czerwca
Znam tak Anię, ale ... od dawna już nie rozmawialiśmy, bo jest wredną sąsiadką ;p
Choć jakby taką zupkę... Czytaj całość »
Znam tak Anię, ale ... od dawna już nie rozmawialiśmy, bo jest wredną sąsiadką ;p
Choć jakby taką zupkę przyniosła, to może bym zmienił zdanie ;)
KulinarnaChwila 05 czerwca
hmmm przez żołądek do serca:)))????nie daj się nabrać :))))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg ziemniaków
  • Cebula
  • 2 marchewki
  • 3 papryki czerwone
  • 3 laseczki kiełbasy śląskiej
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Puszka pomidorów
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • ½ szklanki śmietany 18%
  • 1 łyżka Vegety
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Chili
Składniki