Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna rozgrzewająca, sycąca zupa. Gęsta zupa z mięsem, pieczarkami, fasolą i ostrą papryczką chili.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
W garnku z grubym dnem rozgrzać olej. Umyte, osuszone mięso, pokrojone w kostkę przełożyć do garnka i obsmażyć. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę i tak samo pokrojonego pora. Smażyć na wolnym ogniu, od czasu do czasu pomieszać. Dodać pokrojoną w półplasterki marchewkę, pokrojonego selera oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Wlać 2 litry przegotowanej, ciepłej wody, albo bulionu. Gotować powoli ok. 20 min. Dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone w kostkę papryki bez gniazd nasiennych. Gotować 15 min. Na koniec dodać czerwoną fasolę i tymianek, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier, sól do smaku. Zupę podawać gorącą. Smacznego