Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zwykle dylemat…co zrobić na obiad. Zachciało nam się najpierw makaronu, później zupy…kolejny kompromis.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14878
Polecam.
Odsłon: 469
Szybka i smaczna
Odsłon: 14878
Polecam.
Odsłon: 469
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy. Boczek kroimy w paski, wrzucamy na patelnię, wytapiamy tłuszcz, wrzucamy mięso mielone, pokrojone warzywa, dusimy pod przykryciem. Dolewamy wino, odparowujemy, zalewamy bulionem, dodajemy passatę, oregano, gotujemy przez kwadrans. Następnie dodajemy parmezan, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.