Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa a la strogonow"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, przypraw, podsmaż na oleju. Włóż do garnka, wlej wywar, dolej tyle samo wody (jeśli chcesz mieć gęstą zupę, nie dodawaj wody). Przykryj, gotuj do miękkości.
Pieczarki pokrój na plasterki, cebule posiekaj, podsmaż na oleju. Ogórki pokrój w półplasterki, osącz. Papryki pokrój w kostkę.
Do mięsa dodaj pieczarki, warzywa, przecier i śmietanę rozmieszaną z odrobiną wywaru. Połącz. Mąkę rozrób z pół szklanki wody, wlej do zupy. Zagotuj, przypraw.Źródło: Chwila dla Ciebie