Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś częstuję zupą. Smaczna i pożywna z dodatkiem mięsa i warzyw.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Mięso zmielić i odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, kiedy się zeszkli dodać pokrojone w kostkę pieczarki i drobno pokrojony czosnek. Podsmażyć kilka minut. Kiedy pieczarki będą podsmażone, dodać paprykę również pokrojoną w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kolejne kilka minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i. dodać śmietanę. Podgrzewać co jakiś czas mieszając, kiedy będzie gorące dodać serek topiony. Mieszać aż serek się roztopi i połączy z sosem.
W garnku z grubym dnem na niewielkiej ilości oleju, podsmażyć zmielone mięso. Następnie do mięsa dodać zawartość patelni i wlać wodę. Wymieszać i dodać przyprawę do pizzy, oregano i resztę przypraw, według swojego smaku. Gotować jeszcze 15-20 minut. Podawać że świeżym pieczywem.