Zupa a la leczo

Zupa a la leczo
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Nie ma to jak zupa na swoich sezonowych warzywach. Nawet nie obieram ich ze skórki, zdrowe, nie pryskane pestycydami.

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 2 ogórki
  • 1 pomidor
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1/4 małej dyni
  • kilka krążków kiełbaski
  • bazylia suszona
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej
  • sól, pieprz kolorowy, kilka łyżek oliwy

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, podlać oliwą i podsmażyć z kiełbasą.
    Warzywa dokładnie umyć. Pomidora sparzyć i zdjąć z niego skórkę. Pozostałe warzywa wraz ze skórką pokroić na mniejsze części. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Do garnka wlać wodę i gotować, wszystko dodać, również przyprawy, gotować aż do miękkości. Na koniec wrzucić podsmażoną cebulkę z kiełbaską. Do tej zupy nie musimy lać dużo wody, warzywa same od siebie puszczą naturalny sok.

Komentarze do przepisu (1)

Docherro 11 sierpnia
Pyszne jedzonko ,Gosia zaraz jadę do Ciebie na zupke hihi:)
Składniki
  • 1 mała cukinia
  • 2 ogórki
  • 1 pomidor
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1/4 małej dyni
  • kilka krążków kiełbaski
  • bazylia suszona
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej
  • sól, pieprz kolorowy, kilka łyżek oliwy
Składniki