Zupa a'la gulaszowa

Zupa a'la gulaszowa
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: taura
Pyszna, sycąca zupa :)

Składniki

  • łopatka wieprzowa
  • Cebula
  • Papryka czerwona
  • mielona papryka
  • Chilli
  • Marchew
  • Tymianek
  • Pieczarki
  • pomidory z puszki
  • Czerwona fasola konserwowa
  • Natka pietruszki
  • Seler zwyczajny
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Pietruszka

Przygotowanie

  1. Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 posiekane cebule, czerwoną paprykę pokrojoną w kosteczkę, łyżkę słodkiej mielonej papryki, 2 marchewki, chilli, tymianek i sól do smaku. Dusiłam do miękkości mięsa co jakiś czas podlewając wodą.

  2. Do osobnego garnka wlałam 3 litry wody, dodałam 2 pietruszki, pół dużego selera, 4 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Gotowałam godzinę.

  3. Na niewielkiej ilości oleju zrumieniłam kilogram pieczarek pokrojonych w ćwiartki.

  4. Na koniec wszystko połączyłam w garnku z wywarem z pietruszki i selera, dodałam krojone pomidory z puszki, puszkę czerwonej fasoli i garść natki pietruszki.

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 03 maja 2014
coś dla nas, pycha :)
Konto usunięte 03 maja 2014
Jednym słowem full wypas :)
anelon 15 czerwca 2014
Bardzo smaczne i syte
Składniki
  • łopatka wieprzowa
  • Cebula
  • Papryka czerwona
  • mielona papryka
  • Chilli
  • Marchew
  • Tymianek
  • Pieczarki
  • pomidory z puszki
  • Czerwona fasola konserwowa
  • Natka pietruszki
  • Seler zwyczajny
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Pietruszka
Składniki