Zielony krem z sałaty masłowej

Zielony krem z sałaty masłowej
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu zupa. Idealne połączenie sałaty, ryżu i przypraw. Do dzieła ;)

Składniki

  • 1 główka sałaty masłowej
  • 1 łyżka masła
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 100 g ryżu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Sałatę myjemy, „szarpiemy” na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Krótko dusimy pod przykryciem, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy pod przykryciem 10 min, zestawiamy z ognia i miksujemy na gładko.

    Zupę ponownie wstawiamy na palnik, dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z posiekanym szczypiorem.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 09 maja 2017
No i prosty i bardzo smaczny kremik:)
A tak w ogóle zwalałam winę na neta..nie jego wina..lecz Smakera..teraz... Czytaj całość »
No i prosty i bardzo smaczny kremik:)
A tak w ogóle zwalałam winę na neta..nie jego wina..lecz Smakera..teraz już jest ok!
Pozdrawiam:)
Ewaaa 09 maja 2017
podziwiam i smakuję <3
Futka 09 maja 2017
Cóż za finezja! Wspaniały i bardzo kuszący pomysł :) Mniam <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 główka sałaty masłowej
  • 1 łyżka masła
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 100 g ryżu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
Składniki