Zielony krem groszkowy

Zielony krem groszkowy
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Prosta i bardzo szybka zupa. Ma niewiele kalorii.

Składniki

  • bulion warzywny lub drobiowy, 1/2 litra
  • mlody groszek zielony (moze byc mrozony), 2 szklanki
  • serek philadelphia, 2 lyzki
  • sol, pieprz
  • chleb tostowy, 2 kromki
  • maslo, 1 lyzeczka
  • pieprz kajenski, szczypta

Przygotowanie

  1. Do goracego bulionu wrzucic groszek i jesli jest mrozony to poczekac okolo 2-3 min az sie rozmrozi w "bulionowej kapieli". Nastepnie dodac serek, sol, czarny pieprz i przelac wszystko do blendera. Miksowac, az powstanie kremowa "masa"

  2. Chleb tostowy pokroic na kostke lub przy pomocy foremki do ciastek powycinac male gwiazdki, serduszka itp. Na patelni rozpuscic maslo,nastepnie wrzucic chleb i zrumienic. Gotowe grzanki posypac szczypta pieprzu kajenskiego

  3. Tuz przed podaniem podgrzac zupe na malym ogniu (uwazac zeby sie nie zagotowala) Podawac z grzankami

Komentarze do przepisu (7)

ilia 25 kwietnia 2010
Granita, u Ciebie jak zwykle dzieło sztuki :)
Konto usunięte 25 kwietnia 2010
Dokładnie jak powiedziała ilia :) każde danie potrafisz podać tak pięknie... :)
oliwia_winna 26 kwietnia 2010
ale ładnie :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • bulion warzywny lub drobiowy, 1/2 litra
  • mlody groszek zielony (moze byc mrozony), 2 szklanki
  • serek philadelphia, 2 lyzki
  • sol, pieprz
  • chleb tostowy, 2 kromki
  • maslo, 1 lyzeczka
  • pieprz kajenski, szczypta
Składniki