Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielona zupa z ogórków"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez praskę lub przetrzeć przez sito. Cebulę posiekać, ogórki zetrzeć na tarce (można nie obierać).
Na maśle zeszklić cebulę, dodać ogórki i chwilę poddusić, zalać gorącym wywarem, gotować ok. 10 minut i zmiksować (część odłożyć do ozdoby).
Dodać ziemniaki, zagotować, zaprawić śmietaną i przyprawić. Dodać posiekany koperek.
ok. 45 minut
Przed podaniem do każdej porcji dodać po łyżce utartych ogórków. Można też posypać pokruszonym serem typu feta.Źródło: Twoje Imperium