Zielona zupa-krem z groszku

Zielona zupa-krem z groszku
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Goblinek
Efektowny kolor i smak.

Składniki

  • 1 kg młodego zielonego groszku (może byż mrożony)
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 cebula
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • oliwa
  • sól, pipeprz, czosnek granulowany

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oliwie razem z groszkiem. Przełóż do garnka z bulionem i gotuj pod przykryciem ok. 10-15 min, a następnie zmiksuj. Przypraw solą, pieprzem, czosnkiem. Każdą porcję udekoruj kleksem ze śmietany.

Składniki
  • 1 kg młodego zielonego groszku (może byż mrożony)
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 cebula
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • oliwa
  • sól, pipeprz, czosnek granulowany
Składniki