Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z natki pietruszki, ziemniaków i brokuła jest bardzo łatwa do przygotowania, smaczna i zdrowa. Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 820
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 820
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę pokroić w kosteczkę, razem z posiekanym czosnkiem podsmażyć na oliwie z masłem. Podlać bulionem( może być z kostki rosołowej) i gotować do miękkości.
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i podzielony na różyczki brokuł.
Miękkie warzywa zmiksować na gładki krem.
Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietanką, podgrzać. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.