Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zupę ogórkową? Dzięki naszemu przepisowi nic się nie zmieni. Możecie przygotować ją tak, jak na Wiejskiej!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Na początku obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Obieramy marchewkę, dowolnie kroimy. Wraz z ziemniakami gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie.
Ogórki kiszone pocieramy na tarce i przesmażamy na margarynie.
Gdy ziemniaki i marchewka zmiękną, dodajemy kaszę (ja gotuję jeden woreczek). Kiedy kasza się ugotuję, łączymy ją z przesmażonymi ogórkami. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!