Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszły upały nie chce się nam stać przy kuchni, proponuję szybką zapiekankę.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 4. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do mięsa.
5. Pieczarki kroimy i również dodajemy do mięsa.
6. Groszek odlewamy z zalewy i przekładamy do pozostałych składników. 7. Na koniec wlewamy śmietanę, chwilę dusimy.
8. Makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego. 9. Na makaron przekładamy mięso z warzywami.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę.
11. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego.