Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ,może być jako danie jednogarnkowe ,gdyż wzbogacona jest o wkładką z kiełbasy i boczku.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Kiełbasę boczek oraz warzywa pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej dodać cebulę i czosnek smażyć 1 min.,dodać kiełbasę boczek liść laurowy ,ziele angielskie i dusić 5 min Dodać warzywa całość dusić 10 min.,dodać rozmaryn.Wszystko zalać 1 1/2 litra gorącej gotowanej wody,doprawić solą gotować 5 min.
Obrać ziemniaki ,pokroić w kostkę gotować oddzielnie gdy będą miękkie dodać do gotującej się zupy.Dodać żurek domowy lub rozpuszczony z torebki zgodnie z przepisem na torebce.Całość gotować 6 min.,dodać śmietanę uprzednio zahartowaną gorącą zupą,doprawić pieprzem i majerankiem.
Jajka ugotować na twardo,do talerza wkładać pokrojone w ćwiartki.