Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka. Spojrzenie wstecz do dzieciństwa, kiedy mama często gotowała ją a my zajadaliśmy się nią do syta. Dzisiaj po latach wzbogaciłem ją co myślę ma pozytywny wpływ na jej smak.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1116
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 238
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1116
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 238
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Składniki
3 litry wody zagotować i włożyć karkówkę. Dodać liście limonki, sos sojowy, sos rybny i ugotować wywar. Namoczyć grzyby (większe przekroić) zostawić z namoczonych grzybów ½ szklanki płynu. Cebulę z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażyć i pod koniec smażenia dodać grzyby przyprawić solą i pieprzem oraz dolać płyn z namaczania i dusić ok. 5 minut. Następnie wrzucić usmażoną cebulę, boczek i grzyby do wywaru. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Po ugotowaniu ziemniaków wlewamy żur i zaprawiamy śmietaną. Na samym końcu smakujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.