Zalewajka na grypę i nie tylko

Zalewajka na grypę i nie tylko
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Tanie, na grypę, zdrowe

Składniki

Przygotowanie

  1. Bułkę lub chleb kroimy w dużą kostkę dajemy do miski , wyciskamy czosnek przez praskę do miseczki, wsypujemy vegetę, pieprz.

  2. Zalewamy gorącą wodą, ewentualnie doprawiamy. Jemy baaaaardzo gorące i ostre, tak, żeby prawie wypaliło nam dziób :)

  3. Opcjonalnie: Można posypać startym żółtym serem

Komentarze do przepisu (2)

etiudka74 21 lutego 2013
Jeszcze łyżeczka masła i jest śląska wodzionka ;)
lisjen 22 lutego 2013
Ja dodaje jeszcze lisc laurowy i ziele angielskie. Nazywamy to wodzionka. I nie dodaje sie masla tylko smalec badz... Czytaj całość »
Ja dodaje jeszcze lisc laurowy i ziele angielskie. Nazywamy to wodzionka. I nie dodaje sie masla tylko smalec badz skwarki.
Składniki
Składniki