Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca i krzepiąca zupa w 100% że Śląska ale polubi każdy kto spróbuję
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20960
Polecam.
Odsłon: 470
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20960
Polecam.
Odsłon: 470
Składniki
Ziemniaki obrać, umyci pokroić w kostkę ( około 1×1cm ). Przełożyć do garnka i zalać wywarem z wędzonej kości II gotować jakieś 20 min aż zmiekną. Jajka ugotowany na twardo, wystudzic i obrać. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę mniej więcej wielkości ziemniaków. Pieczarki poprzekrawać na pół, a następnie w plasterki. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Boczek podsmażyć na patelni, a Kiełbasę dodać do ziemniaków. Podsmażony boczek połączyć z ziemniakami oi kiełbasą, dodać czosnek pokrojony w plasterki, zagotować. Do całości dodać pieczarki i wlać butelkę żuru i zagotować aby zupa zgestniała. Na patelni delikatnie zbrązowić cebulę i dodać do zupy, doprawić przyprawami i zagotować. Na koniec dodać 1 lub 2 łyżki majeranku, zamieszać i gotowe. Na talerz nalać około 4 nalewek żuru dodać jajko pokrojone na ćwiartki. SMACZNEGO!!!